Till umu.se

Nyheter från institutionen

Flickor och pojkars sjungande i musikundervisning

2017-10-02
I en ny avhandling av Linn Hentschel, Umeå universitet, studeras sång i högstadiets musikundervisning ur ett genusperspektiv. Resultatet visar att de flesta elever som deltog i studien sjunger, men att i de situationer när sång är valbart, så väljer fler flickor än pojkar att sjunga i musikundervisn...

Ny bok: Kampen om texten

2017-09-26
Varje lärarutbildning avslutas med ett vetenskapligt examensarbete. I boken Kampen om texten följs lärare och lärarstudenters skrivande vid fyra lärosäten och ger en inblick i studenters och lärares arbete med vetenskapliga perspektiv i olika skrivuppgifter. Redaktörer för boken är Per-Olof Erixon, ...

Konst av Anders Lind ställs ut i Reykjavik och Berlin

2017-06-19
Det är ljudkonstutställning "Lines" av Anders Lind, konstnärlig lektor vid institutionen för Estetiska ämnen, Umeå universitet, som kommer att ställas ut på Nordens hus i Reykjavik och på Felleshus i Berlin.

Humaniora sätter människan i centrum

2017-06-12
Den 1 juli tillträder professor Åsa Karlsson Sjögren som ny dekan vid den humanistiska fakulteten, Umeå universitet. I en intervju berättar hon om sina tankar inför de nya arbetsuppgifterna.

Verk av Anders Lind framförs i New York

2017-06-09
Anders Lind, Institutionen för Estetiska ämnen, Umeå universitet, har komponerat ett verk som är utvalt att framföras vid erkänd festival för nutida konstmusik. Festivalen är årligen återkommande och heter New York City Electroacoustic Festival och hålls under delar av juni och juli i år.

Umeåstudent antagen till prestigeutbildning

2017-06-02
Kristian David, student som läst kursen Design och kläder B vid Institutionen för estetiska ämnen, Umeå universitet, har antagits till Modedesignprogrammet vid Textilhögskolan i Borås. Utbildningen i Borås har högt anseende och det är ett nålsöga att ta sig igenom för att bli antagen. För Kristian D...

PT: Forskande lärare firades och tackades

2017-06-01
Institutionen för estetiska ämnen, Umeå universitet, som i samverkan med Piteå kommun utvecklat en magisterutbildning för erfarna, yrkesverksamma lärare, uppmärksammas i Piteå-Tidningen.

Umeåforskare medverkar i unikt vetenskapligt råd

2017-03-01
Piteå kommun har sjösatt ett utbildningsvetenskapligt råd som är unikt i Sverige med uppdrag att verka för forskning i skolan med utgångspunkt i lärarnas frågor. Kristina Hansson som leder rådet doktorerade vid Umeå universitet 2014.

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Emil Lindqvist

Utskriftsversion