Till umu.se

Nyheter från institutionen

Konst av Anders Lind ställs ut i Reykjavik och Berlin

2017-06-19
Det är ljudkonstutställning "Lines" av Anders Lind, konstnärlig lektor vid institutionen för Estetiska ämnen, Umeå universitet, som kommer att ställas ut på Nordens hus i Reykjavik och på Felleshus i Berlin.

Humaniora sätter människan i centrum

2017-06-12
Den 1 juli tillträder professor Åsa Karlsson Sjögren som ny dekan vid den humanistiska fakulteten, Umeå universitet. I en intervju berättar hon om sina tankar inför de nya arbetsuppgifterna.

Verk av Anders Lind framförs i New York

2017-06-09
Anders Lind, Institutionen för Estetiska ämnen, Umeå universitet, har komponerat ett verk som är utvalt att framföras vid erkänd festival för nutida konstmusik. Festivalen är årligen återkommande och heter New York City Electroacoustic Festival och hålls under delar av juni och juli i år.

Umeåstudent antagen till prestigeutbildning

2017-06-02
Kristian David, student som läst kursen Design och kläder B vid Institutionen för estetiska ämnen, Umeå universitet, har antagits till Modedesignprogrammet vid Textilhögskolan i Borås. Utbildningen i Borås har högt anseende och det är ett nålsöga att ta sig igenom för att bli antagen. För Kristian D...

PT: Forskande lärare firades och tackades

2017-06-01
Institutionen för estetiska ämnen, Umeå universitet, som i samverkan med Piteå kommun utvecklat en magisterutbildning för erfarna, yrkesverksamma lärare, uppmärksammas i Piteå-Tidningen.

Umeåforskare medverkar i unikt vetenskapligt råd

2017-03-01
Piteå kommun har sjösatt ett utbildningsvetenskapligt råd som är unikt i Sverige med uppdrag att verka för forskning i skolan med utgångspunkt i lärarnas frågor. Kristina Hansson som leder rådet doktorerade vid Umeå universitet 2014.

Vad händer med slöjdämnet i en resultatfokuserad skola?

2017-02-21
Många har en bild av slöjd som ett skolämne där man täljer en smörkniv eller syr en påse. Ämnet har debatterats i media som otidsenligt och onödigt. I en ny avhandling av Åsa Jeansson, Umeå universitet, ställs frågan om det verkligen stämmer? Vad händer egentligen på slöjdlektionerna och vad ska ele...

Anders Lind tävlar om Guldbjörnen

2017-02-13
Anders Lind, konstnärlig lektor vid Estetiska ämnen, Umeå universitet, har skrivit musiken till kortfilmen Kometen, som är uttagen att tävla om Guldbjörnen i den prestigefyllda kortfilmstävlingen vid Berlins filmfestival - Berlinale 2017.

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Emil Lindqvist

Utskriftsversion