HeadlineImage

Utbildning

Institutionen för estetiska ämnen erbjuder utbildningar i bild, musik, trä- och metallslöjd samt textilslöjd.

Vi erbjuder inriktningar för dej som vill utbilda dej till bildlärare, musiklärare eller slöjdlärare (textil och trä- och metall) mot senare åldrar och gymnasieskolan.

Vi har också kurser i flera estetiska ämnen riktade mot förskola, fritidshem och tidigare åldrar i grundskolan. Inriktningarna i bild, musik och slöjd finns även som distanskurser.

Inom Institutionen för estetiska ämnen finns doktorander och forskare inom en rad områden som berör de olika estetiska ämnena. Forskarna undervisar också i de kurser som institutionen ansvarar för.

Samtliga undervisningslokaler är specialdesignade med modern utrustning för varje utbildnings behov och ligger mycket centralt på Umeå universitets campus i lärarutbildningshuset.


Sidansvarig: Emil Lindqvist

Utskriftsversion

3 frågor till Rickard Andersson, student på Bild

Varför har du valt att läsa Bild?

För att jag trivs att jobba i en kreativ arbetsmiljö och som bildlärare ges du den möjligheten.

Vad betyder lärarhuset som studiemiljö för dig?

Praktiskt att allting ligger nära, Foto, Måleri, Musik, Ateljeer, Digital utrustning etc. Jag fikar emellanåt med musikstudenter och det händer att musik från Ljusgården förgyller lunchrasten.

Vad tycker du om Umeå som studentstad?

Det handlar väldigt mycket vad man gör det till. Det finns de som jobbar extra och tränar på IKSU, och det finns de som engagerars sig i flera studentföreningar. För mig har det dalat lite överlag, men ....