Skapa stolthet

Skolan är mycket mer än bara mål och betyg. Skolan är en plats för relationer, utveckling och lärande. Som lärare i estetiska ämnen är du en viktig person i barn och ungdomars väg mot vuxenlivet. Någon som ser och bekräftar eleven och dennes framsteg. Någon som skapar tilltro till den egna förmågan.

Vill du förändra saker och ting till det bättre – bli lärare. Det ger dig helt enkelt en unik möjlighet att vara med och skapa stolthet. Här kan du läsa mer om våra olika utbildningar.

Estetiska ämnen


Sidansvarig: Emil Lindqvist

Utskriftsversion

Studentintervju

Varför har du valt att läsa Bild?

Jag har alltid varit kreativ , så det är givande att få bredda kunskaperna i ämnet och att få fördjupa sig i sådant som foto, trycktekniker, animation och konsthistoria.

Vad betyder lärarutbildningshuset som studiemiljö för dig?

För mig är det en ultimat arbetsplats med stora öppna ytor där jag kan få utlopp för min kreativitet. Det är en byggnad med mycket liv, rörelse och uttryck för ideer och skapande.

Vad tycker du om Umeå som studentstad?

Umeå är en väldigt vacker stad med fantastiskt trevliga människor. Det finns alltid möjlighet att engagera sig i olika kulturella/politiska sammanhang där en kan träffa nya spännande människor!